AGF og Aarhus Kommune samarbejder om at fremme sundhed gennem fodbold og fællesskab

dato

AGF og Sundhed og Omsorg Aarhus går sammen for at udforske nye veje til at styrke sundheden i Aarhus.

AGF og Sundhed og Omsorg Aarhus har indgået et samarbejde, der skal udforske nye veje til at styrke sundheden i Aarhus. Samarbejdet indebærer blandt andet sundhedsevents til hjemmebanekampene, hvor der vil være fokus på forskellige sundhedstemaer såsom demens, ensomhed og mænds sundhed.

Christian Budde, sundhedsrådmand i Aarhus Kommune, er stolt af samarbejdet og tror på, at det kan inspirere andre og gøre en reel forskel. Han ser frem til, at initiativet vil skabe positive forandringer for mange borgere.

Jacob Nielsen, direktør i AGF, påpeger, at sundhed, sport og fodbold hænger godt sammen. Han mener, at samarbejdet med Sundhed og Omsorg Aarhus vil hjælpe med at nå bestemte målgrupper bedre og dermed fremme sundheden i byen.

AGF vil også være aktive i Nordbyen, især i Vejlby, hvor de vil fokusere på sundhedsfremmende arrangementer. Disse arrangementer inkluderer temaaftener og fællesspisninger, hvor både lokale beboere og AGF-medlemmer deltager og engagerer sig sammen.

Som en del af initiativet vil der også blive arrangeret inklusion i foreningslivet, for eksempel gennem gå-fodboldturneringer. Målet er at få flere aarhusianere ind i aktive fællesskaber og dermed forbedre deres sundhed og trivsel.

https://aarhus.dk/nyt/sundhed-og-omsorg/2024/juni-2024/agf-og-aarhus-kommune-vil-sammen-styrke-aarhusianernes-sundhed

Kilde: Aarhus Kommune