Østjyllands Politi: Seneste nyt fra Sabro - tirsdag den 6. juli

Profilbillede

Sabro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 12.00 i Retten i Aarhus en 25-årig mand, der er tiltalt for knivdrab, drabsforsøg, grov vold og trusler i forbindelse med et opgør i bandemiljøet, der kulminerede på en parkeringsplads på Lenesvej i Brabrand i juli 2020, hvor en 42-årig mand blev dræbt og tre andre blev såret.

Den 25-årige mand har sammen med Abdallah Ahmad Taha været efterlyst i offentligheden siden oktober sidste år. Den 25-årige mand meldte sig selv på politigården i Aarhus mandag og vil blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Abdallah Ahmad Taha er fortsat efterlyst.

Der er rejst tiltale mod i alt fire mænd i sagen fra Lenesvej. Sagen er berammet til efteråret 2021.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning ved grundlovsforhøret, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Motorcykeltyve afsløret af vaks borger

Natten til tirsdag kl. 03.51 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en borger, der havde bemærket fire unge mænd udvise en noget mistænkelig adfærd på parkeringspladsen ved Sabro Skole. De unge mænd var meget optagede af en motorcykel, som anmelderen havde mistanke om kunne være stjålet. Mens han talte med politiet, kunne han se, at den ene af dem kørte fra stedet i en bil, mens de øvrige tre trak motorcyklen ind på skolens område.

Flere patruljer blev sendt til stedet, herunder en hundepatrulje, der begyndte at gå spor på skolens område. Kort efter fik hunden kontakt til to personer, der stod med en rottweiler. De to unge mænd på 17 og 19 år blev anholdt og sigtet for brugstyveri af motorcyklen, som betjentene umiddelbart efter fandt inde i skolegården.

Samtidig var en anden patrulje også i gang med at afsøge området, da de spottede en forpustet ung mand komme løbende ud gennem en busk tæt ved skolen og hallen. Han passede på signalementet, som anmelderen havde givet, og den 17-årige mand blev derfor også anholdt og sigtet for brugstyveri af motorcykel.

I mellemtiden havde en tredje patrulje fundet frem til den bil, der var kørt fra stedet. Den holdt parkeret på en adresse ikke så langt derfra, og betjentene kunne konstatere, at bilens bremsere stadig var varme. De bankede derfor på og fik kontakt til en 18-årig mand, der også blev anholdt og sigtet for brugstyveri af motorcykel.

**

 

Fandt sin stjålne cykel til salg på Facebook

Mandag kl. 15.00 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 23-årig mand, der netop havde set sin stjålne racercykel sat til salg på Facebook Marketplace. Manden aftalte med politiet, at han skulle tage kontakt til sælgeren og tilbyde at købe cyklen, hvorefter en patrulje ville mødes med ham, når handlen skulle finde sted.

Den 23-årig mand kontaktede sælgeren og aftalte at mødes på Vesterbro Torv i Aarhus kl. 17.15. Her dukkede et par betjente også op og tog kontakt til den 24-årig mand, der stod klar til at sælge cyklen. Den 24-årige mand forklarede, at han ikke anede, at cyklen var stjålet, og at han selv havde købt den via Gul og Gratis for ca. 14 dage siden, hvorefter han havde sat den i stand og sat den til salg igen.

Betjentene tog herefter cyklen med på politigården for at undersøge den nærmere. Det skal nu afklares, om det er grundlag for at rejse sigtelse mod den 24-årige sælger.

Videresælger du en cykel, der er meldt stjålet, risikerer du at blive sigtet for hæleri. Hvis du vil købe en brugt cykel, eller andet køretøj, er det derfor en rigtig god idé at gå ind på politiets hjemmeside (politi.dk/cykler-og-koeretoejer/tjek-om-en-cykel-eller-et-koeretoej-er-efterlyst) og slå stelnummer eller nummerplade op. Så kan du hurtigt få afklaret, om cyklen eller køretøjet er meldt stjålet i politiets registre.

**

 

Uenighed mellem bilister udviklede sig

Mandag kl. 18.47 kørte to unge mænd på 22 år i en bil ved Pollenvænget i Tilst, da de måtte holde tilbage for en bil, der holdt stille midt på vejen, men med lyset tændt. De to unge mænd har forklaret, at de ventede på, at bilen skulle køre, men da der ikke skete noget, forsøgte de at køre uden om bilen.

Det fik føreren af den anden bil til at sætte i gang, hvorefter den 22-årige fører måtte dytte og bremse hårdt op for at undgå påkørsel. Det fik føreren af den anden bil til at rulle vinduet ned og råbe skældsord efter de to 22-årige, der kørte op på siden af ham og spurgte, hvorfor han talte sådan til dem.

Ifølge de unge mænds forklaring steg føreren af den anden bil herefter ud og løb hen til et hus, hvorefter han kom tilbage med en kniv i hånden. Han løb hen til den 22-årige passager og truede ham med kniven, hvorefter den 22-årige fører skyndte sig at køre fremad. Herefter løb manden hen til førerdøren og verbalt truede føreren på livet. Den 22-årige fører fik dog trykket på speederen og kørte fra manden, der gav fortabt og gik retur mod det hus, hvor han havde hentet kniven.

De to unge mænd ringede herefter 112, men blev i området, mens de afventede politiet. Pludselig kom gerningsmanden kørende og kørte op på siden af deres bil, hvorefter han råbte ud af vinduet og igen verbalt truede de unge mænd på livet. Da han hørte sirenerne fra de patruljer, der var på vej til stedet, kørte han derfra igen.

Da patruljerne ankom, fik de hurtigt fat i den 18-årige gerningsmand, der blev anholdt og sigtet for trusler på livet, for overtrædelse af våbenloven, ved at have været i besiddelse af en kniv, og for kørsel uden førerret. Derudover blev ejeren af den bil, som den 18-årige havde kørt i, en 20-årig kvinde, sigtet for at have overladt førerretten til en person uden kørekort.

 

**

 

Bordeller fik besøg af politiet

Østjyllands Politis afdeling for særlige sager var mandag på prostitutionskontrol og besøge bordeller i både Randers og Aarhus.

Kl. 16.55 var betjentene forbi en adresse i det centrale Randers for at tjekke, om alt foregik efter reglerne. Det gjorde det som udgangspunkt, men betjentene fandt nogle ulovlige piller og en peberspray, der blev beslaglagt. En 24-årig kvinde blev sigtet for besiddelse af pillerne med henblik på videresalg, mens en 29-årig kvinde blev sigtet for besiddelse af pebersprayen.

Kl. 19.49 var et hold betjente forbi en adresse i det nordlige Aarhus, hvor politiet havde oplysninger om, at der blev drevet bordel. På adressen befandt sig to thailandske kvinder på 27 og 28 år, der begge oplyste, at de arbejdede som prostituerede. Da ingen af kvinderne havde opholds- eller arbejdstilladelse blev de begge anholdt og sigtet for ulovligt ophold og ulovligt arbejde.

De to kvinder er nu tilbageholdt på udlændingeloven i op til 3 x 24 timer, mens deres sag forelægges Udlændingestyrelsen. Politiet har desuden kontaktet Center Mod Menneskehandel, der skal vurdere, om kvinden er blevet handlet.

**

 

To ældre kvinder kontaktet af falsk bankmand

Østjyllands Politi modtog mandag to anmeldelser vedrørende ældre kvinder, der var blevet kontaktet af en ”mand fra banken”.

Ved 11-tiden blev en 83-årig kvinde fra Aarhus V ringet op af en mand, der oplyste, at han ringede fra banken, fordi en person havde forsøgt at hæve penge på kvindens kort. Manden skulle derfor bruges koden til kortet, så det kunne blive spærret. Herefter ville han sende en medarbejder ud til kvindens adresse og hente kortet. Kvinden udleverede både kort og kode og kunne senere konstatere, at der var hævet et større kontantbeløb.

Kl. 12.50 var en 87-årig kvinde fra Brabrand blevet kontaktet af en ”mand fra banken”, der var kommet hjem til hende for at få hende til at udlevere sit dankort. Dette havde kvinden nægtet, men hun havde dog oplyst sit kontonummer, og hun blev derfor af politiet vejledt til at få spærret sin konto.

 

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har tidligere haft sager, hvor fremgangsmåden har været den samme som i ovenstående tilfælde. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken.

Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

**

 

Færdsel

Mandag kl. 07.16 skete der et færdselsuheld i krydset Bøgeskov Høvej/Ravnsbjergvej i Viby. En 29-årig kvindelig bilist overholdt ikke sin vigepligt og svingede til højre ind foran en 40-årig mandlig cyklist, der skulle ligeud i krydset. Cyklisten faldt af cyklen og blev kørt til behandling på skadestuen. Han var dog umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Den 29-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Mandag kl. 12.25 skete der et færdselsuheld på parkeringspladsen ved Lidl på Viborgvej i Hasle, Aarhus V. En 50-årig mandlig bilist var i færd med at pakke ud fra en parkeringsplads, da han med lav hastighed påkørte en 53-årig mandlig fodgænger. Fodgængeren blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 50-årige bilist blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Mandag kl. 18.45 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Paderup Boulevard i Randers SØ.

Natten til tirsdag kl. 02.09 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, manglede brug af sikkerhedssele og for ikke at have medbragt sit kørekort, da han blev standset af en patrulje på Sønderskovvej i Lystrup. En 20-årig mandlig passager i bilen blev desuden sigtet for at være i besiddelse af en mindre mængde hash.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Hovedgaden i Rønde begået mellem lørdag den 26/6 kl. 12.00 og søndag den 4/7 kl. 10.00
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi