En Sabro-dreng vender tilbage

Nogle af de unge gør Pavillonen klar til at modtage vennerne.
Profilbillede
dato

Under denne titel vender Allan Rostgaard tilbage til Sabro og holder foredrag. Menighedsrådets formand for aktivitetsudvalget John Futtrup har skrevet dette opslag om aftenen.

Den 17. november kl. 19.00 i Sognegården, Sabro.

Mange lokale er stødt på navnet Allan Rostgaard i kommentar-sporet på Sabros lokale facebookside.  Nogle har mødt en passioneret og målrettet Taekwon-do træner i Idrætsforeningen. 

Færre husker en ung og utilpasset Allan med en ballademager helt uden på tøjet, men det er også en del af historien.  

Allan har været der hele vejen – og fortæller denne aften sin historie. Fra sin barndom og skoletid, ungdom og kriminalitet – til rollen som far og ildsjæl når det gælder byens unges ve og vel. 

Turen rundt om samfundets skyggesider har givet ham forståelse for, at vi ikke bare kan lade alt stå til.

At samfundet er os selv – og at vi selv er nødt til at gøre noget.


Foto: Allan er meget omsorgsfuld, når han giver de ivrige børn instrukser i den lidt hårdføre forsvarsteknik.

Den 17. november byder vi indenfor i Sognegården og lader Allan Rostgaard fortælle sin historie.

Alle er velkomne

Allan Rostgaard har udmærket sig i Sabro ved at få etableret succesfulde hold i Teakwon-do for både børn og voksne i Sabro IFs regi.

Samtidig er han ildsjælen bag indsatsen for at skabe et værested for de unge i Sabro, der ikke lige er til idræt. De har været husvilde, indtil Allan Rostgaard tog dem under sine vinger. Nu har de unge ved hjælp fra Sabro-Korsvejskolens ledelse og fået et lokale stillet til rådighed.

Den såkaldte Pavillon, der står på skolens areal, er blevet indrettet til et godt værested for de unge, og de unge har selv udfyldt rammerne. De har skaffet møblement, og langsomt udviklet projektet. Via skolen har Allan skaffet et køleskab, og nu en markise, der i disse dage sættes op.

Det giver lidt mere indbydende udendørsplads. Der er kun en mangel. Et toilet! Allan har skaffet tilladelse til at opstille en toiletvogn ved Pavillonen, men her mangler der midler til leje eller køb. Efterhånden administrerer de unge selv deres nye værested og adgang dertil.

Efter kl. 17.00 er der som regel nogen i Pavillonen, så man kan bare kigge forbi og få en snak, hvis man er interesseret i at bruge værestedet. Besøger man dem, viser de gerne deres Pavillon frem.

Men om al det, kan der høres mere i Sognegården den 17. november kl. 19.00.

Kilde: Redaktionen