Forårsprogram i mandeklubben

Profilbillede

Foto: "Mød en massemorder" // Bogens forside

Steen Rudolph byder velkommen i Mandeklubben i sognegården i Sabro. Om mandeklubben siger han:

"Mandeklubben er en klub med et fællesskab for mænd primært i pensionsalderen. Her er mulighed for godt selskab og gode oplevelser. Vi mødes sidste tirsdag i hver måned omkring et varieret program af foredrag, musik, udflugter og meget andet. Der er en egenbetaling på 50 kr. pr. gang, uanset aktivitetens karakter. Ved udflugter planlægger og betaler man selv transport. Mandeklubben har base i sognegården, og klubbens aktiviteter er støttet af Fårup og Sabro kirkers menighedsråd. Der er som udgangspunkt tilmelding til arrangementerne."

Første arrangement er tirsdag den 25. januar kl. 10.00 i Sognegården. Der indledes med et foredrag om massemorderen Kai Henning Bothildsen Nielsen.

Foredraget holdes af Jens Kaiser, der er 72 år, født i Aarhus, og har en fortid på Demokraten og fra 1975 på Jyllands-Posten. De første ni år var han på sportsredaktionen. Fra 1986-2004 var han redaktør på JP Aarhus.

Han har sammen med lederen af Besættelsesmuseet i Aarhus Søren Tange Rasmussen skrevet en bog om massemorderen Kai Henning Bothildsen Nielsen, der var med i Petergruppen under besættelsen.


Foto: Mød forfatteren Jens Kaiser

Det var en terrorgruppe, som den tyske besættelsesmagt oprettede under 2. Verdenskrig. Kai Henning Bothildsen Nielsen meldte sig ind i DNSAP og DNSAPs stormtropper SA i 1938.

Han forsøgte at gøre karriere i Waffen SS og søgte ind på SS-skolen, men blev kasseret.

Han kunne dog gøre ”karriere” i Danmark i Schalkburgkorpset med talrige drab og sabotagehandlinger på sin samvittighed.

I 1947 stod han selv ved den modsatte ende af geværet og blev straffet ved skydning.

Om foredraget siger Jens Kaiser: Overskriften kunne passende være: Beretningen om den værste blandt de værste under besættelsen – og hvorfor det gik så galt.

Der er tilmelding senest den 23. januar til Troels Smidt. btsmidt@gmail.com

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Denne artikel er skrevet af Allan Søndergaard .