Naturbørn i Sabro

Profilbillede
dato

Varme farver i en kold tid // Foto: Tina Elleskov Christensen

Nu er det ikke helt normalt med flyvefisk i Sabro. Slet ikke i træerne og i denne lidt kolde tid. Men det varmer at se fænomenet på Kirsebærvej 44.

Børnene fra Børne Oasen og Naturbørn, begge private pasningsordninger, har brugt vinteren til et forløb om havets dyr. Resultatet kan ses i det store træ på Kirsebærvej 44. Det skønne farverige syn, der vidner om kreativitet og forår, kan ses frem til 1. marts.

Men børn gør det ikke alene. Der findes flere kommunale og private pasningsordninger i Sabro, der tager ansvar for børnene, når forældrene er på arbejde.

Det ansvar har Bettina (Tina) Elleskov Christiansen taget på sig med en private pasningsordning, Naturbørn. Hendes hjem er ikke bare et hjem for familien, men også for 4 børn. Hun har omsorg for små tillidsfulde børn i alderen fra 1 til 3 år i Naturbørn, i sit private hjem. Hun har max. 5 børn. Der bliver ikke henvist børn fra kommunen, som fører tilsyn med Tinas pasningsordning. Forældre henvender sig selv til Naturbørn. Ofte sker det allerede under graviditeten, at folk henvender sig for at sikre sig en af pladserne i Naturbørn, oplyser Tina.


Tina sammen med to børnebørn, hvoraf den ene også har være i Naturbørn // Foto: Tina Elleskov Christensen

Og her er der ikke bare tale om pasning, men Tina har taget opgaven op, og fylder de små poder med pædagogiske temaforløb over 5-6 uger. I år har det været havets dyr, og ”eksamensopgaven” kan ses i træet på Kirsebærvej 44.

Senere følger et temaforløb med eventyr.

Om temaforløbene siger Tina:

"Hvis de skal modtage lidt pædagogisklæring om noget, skal det forgå i et roligt, langt tidsinterval. Så derfor har vi valgt disse lange læringsperioder."

Med i sine aktiviteter har Tina altid et pædagogisk mål. Om aktiviteten muslingeskaller siger hun:

"Her leger de med muslingeskaller. Skallerne har forskellige overflader, og det gør at børnene får brugt følesansen. Så sjov leg, ro og masser af læring."
Isabella og Joey optaget af at studere muslingeskallernes former, farver og overflader // Foto: Tina Elleskov Christensen

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Denne artikel er skrevet af Allan Søndergaard .