Nyt fra Sabro i politiets døgnrapport

Profilbillede

Sabro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i retten i Randers kl. 12.00

En 24-årig mand blev torsdag kl. 12.00 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han er sigtet for at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed ved at have påkørt en 20-årig cyklist på sin motorcykel.

Påkørslen fandt ifølge sigtelsen sted onsdag eftermiddag omkring kl. 13.40 på Mirabellevej/Jomfruløkken i den nordøstlige del af Randers. Flere vidner overværerede episoden og kunne beskrive, at motorcyklisten kom kørende med meget høj fart – højst sandsynligt på mere end 100 km/t – selv om hastigheden i tættere bebygget område ikke må overstige 50 km/t.

Den 20-årige cyklist pådrog sig flere skader i forbindelse med påkørslen, men er ikke i kritisk tilstand.

På baggrund af de formodede høje hastigheder, vurderer politiet, at der var tale om vanvidsbilisme, og motorcyklen blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Ved grundlovsforhøret blev den 24-årige mand varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede kendelsen. 

**

Overfald på Paludan-Müllers Vej i Aarhus 

Onsdag eftermiddag kl. 12.56 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 18-årig mand var blevet overfaldet med flere slag og peberspray på Paludan-Müllers Vej i Aarhus af en ukendt gerningsmand. Flere patruljer blev sendt til stedet, men gerningsmanden var flygtet fra stedet. 

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

Den forurettede 18-årige slap umiddelbart fra overfaldet uden alvorlige skader.

**

Brand i skur

Onsdag aften kl. 21.05 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en form for molotovcocktail var blevet kastet mod et skur i Hasselhaven i Lystrup, hvorefter der var gået ild i nogle sække med haveaffald samt en plæneklipper. 

Anmelderen fik slukket branden i skuret inden den nåede at brede sig til en nærtliggende bygning.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere. 

**

 

Knallert-aktion på Djursland

Onsdag foretog Østjyllands Politi en målrettet indsats mod ulovlige knallerter i Grenaa. Under kontrollen blev fem personer standset på knallerter, der var blevet tunet til at kunne køre hurtigere end tilladt. 

To af knallerterne blev beslaglagt, da det var anden gang, at førerne blev taget i at køre på en tunet knallert. 

Ud over de fem sager blev en sjette knallertfører sigtet for ikke at have den lovpligtige forsikring, for ikke at have registreret den og for ikke at have kørekort til stor knallert. 

**

 

Hærværk mod krisecenter

En 18-årig mand er blevet sigtet for at have begået hærværk mod et krisecenter på Spobjergvej i Aarhus. Hærværket blev begået omkring kl. 22.00, hvor den 18-årige ifølge sigtelsen knuste nogle ruder på krisecenteret. 

Den 18-årige blev genkendt af et vidne, og Østjyllands Politi kunne efterfølgende sigte ham for episoden.

**

 

Truende adfærd og softgun-pistol

En 37-årig mand fra Syddjurs blev onsdag kl. 11.28 anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han forinden havde udvist truende adfærd og fremvist en pistol overfor flere personer på Gransangervej i Knebel.

Pistolen viste sig ved politiets ankomst til stedet at være en softgun-pistol. Den vil nu efterfølgende blive destrueret.

**

Opkald fra falsk bankmand

Østjyllands Politi modtog onsdag formiddag kl. 11.30 en anmeldelse om, at en ældre kvinde var blevet ringet op af en mand, der havde oplyst, at han var fra Danske Bank, og at kvindens dankort-oplysninger var blevet misbrugt i Spanien.

Den falske bankmand fortalte efterfølgende i telefonen, at han ville sende en kollega forbi kvindens adresse i Brabrand for at hente hendes dankort, hvorefter det bankede på døren hos kvinden.

Hurtigt fattede hun dog mistanke til det falske bankbud, og hun smækkede derfor både døren i og telefonrøret på uden at udlevere sine ting til den fremmødte mand.

Østjyllands Politi opfordrer alle borgere til aldrig at udlevere deres dankort eller personlige oplysninger. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 10.46 skete der et færdselsuheld på Viborgvej i Sabro efter krydset ved motorvejen. På grund af nedsat hastighed i forbindelse med kødannelse kørte en lastbil op i den forankørende lastbil, hvilket medførte et større sammenstød mellem flere biler, da lastbilen blev skubbet fremad. En 37-årig mandlig lastbilchauffør er blevet sigtet for at have undladt at udvise tilstrækkelig agtpågivenhed samt undladt at afpasse afstanden til den forankørende lastbil.  Ingenpersoner kom umiddelbart alvorligt til skade.

Onsdag kl. 14.53 skete der et færdselsuheld i krydset Hammelvej/Vivildvej i Lyngå. En 47-årig kvinde, der kørte ad Vivildvej mod nord er blevet sigtet for ikke at overholde sin vigepligt, da hun kørte sammen med en 41-årig kvinde, der kørte ad Hammelvej mod øst.

Onsdag kl. 15.20 skete der et færdselsuheld med en lastbil med kran, som kom kørende i nordlig retning på Spanien i Aarhus C. Ved den første bro ved Spanien satte kranen sig delvist fast, hvilket medførte en øget kødannelse i eftermiddagstrafikken. Kranen kunne efter kort tid igen komme fri, da der blev taget luft ud af dækkene på lastbilen, og der skete umiddelbart ingen større skader på hverken broen eller hos den 55-årige mandlige chauffør i forbindelse med episoden.

Onsdag kl. 17.15 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Viby Ringvej og Åhavevej i Viby J, hvor en 30-årig kvinde kørte op i en forankørende bil, der blev ført af en 38-årig kvinde. Sammenstødet gav minimale materielle skader, hvorefter den 38-årige kunne selv køre fra stedet, mens den 30-årige kortvarigt blev bragt på hospitalet til enkelte nærmere undersøgelser. 

Onsdag kl. 18.11 skete der et færdselsuheld på Nørreport i Aarhus C, hvor en 21-årig mandlig cyklist blev påkørt af en 35-årig mandlig bilist. Den 21-årige var kommet kørende ad Mejlgade i sydgående retning, da han i krydset ved Nørreport/Mejlgade blev påkørt af den 35-årige, der kørte over for rødt lys. Der skete ingen personskade i forbindelse med sammenstødet, men den 35-årige er blevet sigtet for at køre over for rødt lys.

Onsdag kl. 23.55 blev en 20-årig mand sigtet for at køre bil under påvirkning af hash. Den 20-årige blev stoppet af politiet på Thorsagervej i Ryomgård og erkendte forholdet. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På M.P. Bruuns Gade i Aarhus onsdag d. 2/11 mellem kl. 10.00 og 12.00.


Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi