Påskedag med saxofon og orgel i Sabro og Fårup

Profilbillede
datoSamspil mellem Anja Nedremo og Dagmar Ginnerup Pedersen til påskegudstjeneste. // Foto: Allan Søndergaard.

Påskedag søndag den 17. april er der igen festlig gudstjeneste i både Sabro og Fårup kirker. Musik har rigtig holdt sit indtog i kirkerne. Denne dag kommer saxofonist Anja Nedremo og spiller på saxofon sammen med organist Dagmar Ginnerup Pedersen ved tangenterne. Klokken 09.30 forrettes påskegudstjenesten ved sognepræst Mette Charlotte Andersen med festlig musikledsagelse af de to dygtige musikere i Sabro kirke. Klokken 11.00 gentages påskegudstjenesten i Fårup kirke.

Anja Nedremo er en norsk/dansk saxofonist, der producerer og optræder ved koncerter internationalt. Til daglig underviser Anja i saxofon på Det Kongelige Musikkonservatorium i Århus, Danmark, hvor hun dimitterede fra de videregående post-graduate studier i april 2018. Hendes studier består desuden af undervisning på Konservatoriet i Wien og en postgraduate grad fra Escola Superior de Música de Catalunya i Barcelona.

Anja har modtaget mange legater, blandt andet den norske Ticon-pris i 2013. I 2015 modtog hun Leonie Sonnings Musikstipendium og i 2017 modtog hun Aennchen og Eigil Harbys Fond.

Som solist og kammermusiker har Anja vundet mange konkurrencer rundt om i verden, herunder Solistkonkurrencen på Det Kongelige Musikkonservatorium i Aarhus. Hun har optrådt som solist med Aalborg Symfoniorkester og Dansk Sinfonietta.

En af Anjas største interesser er at samarbejde med både komponister og medmusikere for at bidrage til og eksperimentere med udviklingen af samtidsmusikken.

Anja er en Forestone Saxophone Endorser.Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Denne artikel er skrevet af Allan Søndergaard .