Døgnrapporten i Sabro: torsdag den 25. november

Profilbillede

Sabro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 13.00 to mænd på 26 år og en mand på 24 år i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. 

De tre mænd sigtes for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg, efter at der natten til torsdag på en adresse i det vestlige Aarhus blev fundet en større mængde hash samt et større kontantbeløb. 

Den ene 26-årige og manden på 24 år var tilstede i lejligheden ved politiets henvendelse. Den tredje mand blev anholdt efterfølgende.

Østjyllands Politi havde rettet henvendelse på adressen, idet vedkommende, som stod med folkeregisteradresse på stedet, var eftersøgt til et retsmøde i Odense. 

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.  

**

 

Færdselsindsats satte fokus på varebiler

De seneste par dage har Østjyllands Politi, i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, gennemført en færdselsindsats målrettet varebiler i forbindelse med godstransporter. 

Tirsdag var færdselsbetjentene i Randers, og onsdag var der kontrol i Aarhus. I løbet af de to dage blev 169 varebiler kontrolleret, men der var også tid til at kontrollere en del andre køretøjer. 

Indsatsen gav sammenlagt følgende sager:

50 varebilssager:
 
23 x overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen, manglende CVR-nummer på køretøjet 
11 x overtrædelse af bekendtgørelse om udlejning uden fører
5 x manglende lejekontrakt jf. godkørselsbestemmelserne
3 x ej medbragt VUB (varebilschaufføruddannelsesbevis)
2 x ej erhvervet VUB 
2 x ej erhvervet VUB, arbejdsgiveransvar
2 x varebilstilladelse ej tilknyttet køretøj
1 x overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen
1 x kørsel for fremmed regning med gods over 11 kg. uden tilladelse

95 øvrige sager:
 
34 x brug af håndhold mobiltelefon
10 x sikkerhedssele ej anvendt
7 x fejl og mangler
6 x nummerpladeinddragelse
5 x konstruktiv ændret, stor knallert
5 x manglende tegngivning til svingning
4 x kørekort ej medbragt
3 x fejl og mangler, lille knallert
1 x rødt lys (personbil)
1 x ej medbragt præmiekvittering, lille knallert
1 x ført ulovligt på kørebane, lille knallert
1 x kørekort ej medbragt, lille knallert
1 x anvisninger ej efterkommet 
1 x forsætlig påkørsel af politi-MC
1 x kørsel uden førerret, stor knallert
1 x rødt lys
1 x vigepligtsforseelse
1 x manglende registrering
1 x manglende forsikring
1 x kørsel på cykelsti med stor knallert
1 x fodgænger på motorvej
1 x ej erhvervet kørekort til BE
1 x kørsel uden førerret
1 x kørsel i frakendelsestiden
1 x overladelse af førerretten til en person uden kørekort
1 x kørsel med uindregistreret påhængsvogn
1 x uberettiget brug af nummerplade
1 x belæsning
1 x overhaling højre om

Yderligere information om lovkrav til varebiler kan findes her: https://www.varebilskrav.dk/Krav-til-varebilschauffoerer

**

 

Kvinde i kritisk tilstand efter færdselsuheld

En 63-årig kvinde er indlagt i kritisk tilstand, efter hun onsdag var involveret i et færdselsuheld på Vestre Strandallé i Risskov. 

Uheldet skete kl. 15.40, da en 30-årig mand parkerede sin bil i siden af vejen og åbnede bildøren i samme øjeblik, som den 63-årige kvinde kom cyklende. Kvinden ramte ind i bildøren og væltede ned på asfalten og slog sit hoved så alvorligt, at hun hurtigt blev kørt på hospitalet, hvor hun nu er indlagt. 

Den 30-årige blev sigtet for ikke at have været opmærksom nok, da han åbnede bildøren. 

**

 

Mand tog fat i kvinde i Randers NV

En 22-årig kvinde kontaktede onsdag aften politiet og fortalte, at en fremmed mand havde grebet fat i hende, da hun gik på Nyvangsvej i Randers NV. 

Ifølge kvinden gik hun kl. 23.15 med sin cykel ved siden, da en mand pludseligt kom hen til hende og slukkede hendes cykellygte, inden han tog fat i hende og lynede hendes jakke ned. 

Kvinden skubbede manden væk og skyndte sig at cykle fra stedet. Hun forklarede, at han kortvarigt løb efter hende, inden hun mistede ham af syne. 

Østjyllands Politi havde kort efter patruljer og politihunde på stedet, men det lykkedes ikke at finde frem til manden. Politiet efterforsker nu sagen nærmere og hører gerne fra vidner, der har set manden. 

Han beskrives som: 

Mellemøstlig af udseende, brun hudfarve
Ca.  30-35 år
Ca. 170-175 cm, fedladen
Iført mørk hue, mørk halsedisse, sort/mørkeblå hoodie, mørke bukser, mørke handsker

Oplysninger kan gives til Østjyllands Politi via tlf. 114

**

Sigtet for besiddelse af kokain og kast med grøntsager

En mandlig cyklist kontaktede onsdag kl. 21.43 politiet og fortalte, at føreren af en bil havde kastet æg efter ham på Nørre Allé i Aarhus C. Ifølge cyklisten havde bilisten rullet vinduet ned og helt umotiveret kastet mindst et æg efter ham – dog uden at ramme. 

Kort efter anmeldte en kvinde, at nogen i en bil havde kastet en rødbede eller lignende efter hende, da hun gik ved Vesterbro Torv. 

En patrulje fik lidt efter kontakt til den omtalte bil på Havnegade. Bag rattet sad en 20-årig mand, som nægtede at kende til grøntsagskasteriet, men da der lå en rødbede i bunden af bilen, blev han alligevel sigtet for at forstyrre den offentlige orden. 

Ud over rødbeden lå der også nogle poser med kokainrester i bilen, og han blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Da bilisten ifølge flere vidner flere gange havde lavet hjulspin, blev han også sigtet for generende og forstyrrende kørsel. 

**

 

Fandt skunk og hash – kvinde sigtet

Østjyllands Politis specialpatrulje mødte onsdag kl. 18.10 op på en adresse tæt på Rønde, hvor de havde mistanke om, at der var stoffer. 

Med sig havde betjentene en narkohund, og den snusede sig under ransagningen frem til en pose med skunk og nogle poser med hash. 

Stofferne blev beslaglagt, og en 58-årig kvinde, som befandt sig på adressen, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Specialpatruljen beslaglagde skunkplanter

Et tip førte onsdag kl. 12.15 Østjyllands Politis specialpatrulje til et hus tæt på Sabro, hvor der skulle være ulovlige stoffer. 

Den 37-årige mand, der bor i huset, fremviste frivilligt et skunklaboratorium, som han havde sat op i sit hjem. Betjentene beslaglagde omkring 30 planter og en mindre mængde hash og skunk, der også var på stedet. Derudover blev alt udstyret til plantedyrkningen beslaglagt. 

Den 37-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Tre udenlandske butikstyve fik straksbøder

Østjyllands Politi måtte to gange onsdag aften uddele straksbøder i forbindelse med butikstyverier. 

Kl. 18.25 kørte en patrulje til Magasin i Aarhus C, hvor en vagt havde tilbageholdt en 28-årig kvinde og en 36-årig mand. Ifølge vagten havde han på overvågningen set, hvordan de to puttede parfumer fra butikken ned i en taske, inden de forsøgte at gå ud uden at betale. 

Vagten holdt dem tilbage, og da politiet kom frem, erkendte de begge at have stjålet parfumerne. De blev sigtet for butikstyveri, og da de er rumænske statsborgere, fik de begge en straksbøde. 

Omkring samme tidspunkt kørte en patrulje til Bilka i Randers SØ, hvor en 29-årig rumænsk mand blev tilbageholdt. Her havde personalet opdaget, at den 29-årige gik forbi kassen uden at betale for nogle varer, han havde lagt i sin taske. 

Den 29-årige blev sigtet for tyveriet, som han erkendte, og han modtog også en straksbøde. 

**

 

Indbrud i SuperBrugsen i Hornslet

Østjyllands Politi fik natten til torsdag kl. 2.20 en anmeldelse om, at ukendte gerningsmænd havde begået indbrud i SuperBrugsen i Hornslet. 

Her havde de kastet sten gennem vinduespartiet ved indgangen og skaffet sig adgang til butikken, hvor der var stjålet en del skrabelodder. 

Der var hurtigt patruljer i området, men gerningsmændene blev ikke fundet i første omgang. Politiet sikrede spor på stedet og efterforsker nu sagen nærmere.  

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 7.27 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Hinnerup. En 27-årig kvindelig bilist kørte op bag i en bil ført af en 41-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. 

Onsdag kl. 8.21 skete der et færdselsuheld på Marselis Boulevard i Aarhus C. En 32-årig mandlig bilist var ved at foretage en u-vending, da han ramte ind i en bil ført af en 55-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 32-årige blev sigtet for færdselsforseelsen. 

Onsdag kl. 12.30 skete der færdselsuheld på Tørvebryggen i Randers C. En 67-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 40-årig mand, som blev skubbet ind i en lysmast, der væltede og ramte en bil med en 51-årig mand bag rattet. 

Onsdag kl. 16.53 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. Her skete der et sammenstød mellem tre biler, angiveligt forårsaget af en bilist, der kørte ind foran en 54-årig kvinde, som foretog en katastrofeopbremsning. Ved opbremsningen ramte en 26-årig mandlig bilist ind i hendes bil, og en 35-årig mandlig bilist blev også involveret i uheldet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den bilist, der var kørt ind foran den 54-årige kvinde, kørte fra stedet uden at give sig til kende. 

Onsdag kl. 20.33 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej ved Haldum. En 20-årig kvindelig bilist bremsede hårdt op, da nogle rådyr krydsede vejen, hvorefter en 56-årig kvinde kørte op bag i hendes bil. Begge parter blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen. 

Onsdag kl. 21.00 blev en 17-årig ung mand anholdt og sigtet for at køre spritkørsel på sin knallert, da han blev standset af en patrulje på Lyngbyvej i Trustrup. Da politiet formoder, at knallerten er tunet, blev den kørt til nærmere undersøgelse. 

Natten til torsdag kl. 2.02 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Trekanten i Grenaa begået mellem mandag d. 15/11 kl. 15.00 og søndag d. 21/11 kl. 15.00
På Bredkær Vænge i Egå begået onsdag d. 24/11 mellem kl. 5.30 og kl. 14.05
På Rørsangervej i Øster Bjerregrav begået onsdag d. 24/11 mellem kl. 10.00 og kl. 14.45
På Bangsboparken i Løgten begået mellem mandag d. 22/11 kl. 7.30 og onsdag d. 24/11 kl. 17.30
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Sofie Sandager ss@heymate.dk