En forårsdag i Sabro

Profilbillede

Selvom vi lige har forladt februar, så melder foråret sig på Mosestien i Sabro. Blandt flere andre naturområder i Sabro udmærker Mosestien sig. Den har udgangspunkt ved Sabro Vandværk, hvor der står et kort over stien, der er markeret med røde pæle hele vejen.

Den går på markveje med opdyrkede marker og langs læhegn, over bakker ned til Mødalen med eng, mose, Lilleåen og skov via Stillingvej til Sabro, i alt 3,2 km. Man kan også vende om, og gå samme vej til Sabro, så slipper man for den trafikerede Stillingvej. Således får man en rigtig god naturoplevelser skiftende med årstiderne. I lørdags var det oven i købet en rigtig forårsdag med sol og varme. Således fandt Berit og Rob en plads i solen, og nød den sidste lørdag i februar.


Foto: Rob & Berit nyheder den sidste officielle vinterdag 
Flere naturelskere var på ruten og nød at få motion og sol. Nede i dalen, havde en stor rovfugl sat sig på udkig i træerne, men lod sig forstyrre af de tobenede.

Nu er stien ikke kommet af sig selv, men velgørende lodsejere, har stillet stierne/markvejene til rådighed. En af lodsejerne Erik Andersson kommer jævnligt i Mødalen og fører tilsyn med sit område. Han oplever, at folk er gode til at passe på naturen. Det er sjældent, der ligge affald. I øvrigt samler han selv affald i Tilst langs vejene.


Foto: Kort over mosestien 

På stierne gælder der få regler. Som nævt, kaster man ikke affald, hunde skal føres i snor, deres efterladenskaber skal samles op og bringes med hjem. Man må kun gå på de afmærkede stier, ikke inde på markerne. Det gælder både de tobenede og firbenede. Når der skiltes med jagt, er der naturligvis ingen adgang. Mosestien er ikke handicapvenlig, så respekter også det i egen interesse. 

Kilde: Allan Søndergaard
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Sofie Sandager ss@heymate.dk