Sidste år fyldte Sabro IF 50 år, men den ellers grundigt forberedte jubilæumsfest druknede under pandemien. Med et års forsinkelse bliver jubilæumsfesten derfor afviklet den 30. oktober i Sabro-Hallen.
Billetter kan købes nu til en fordelagtig pris på 200 kr. I billetprisen er indeholdt buffet fra Sabro Kro, musik ved Båndsalat og DJ, og der festes fra kl. 18.00 til 02.00. Drikkevarer købes i baren.
Der er i alt 300 billetter, og de sælges efter først til mølle princippet. Du finder link til billetkøb her.
Ønsker man at sidde sammen ved et fælles bord, så skriv til bordbestilling og oplys antal personer: bordbestilling@sabrobyfest.dk
Sabro IF har en lang historie samt en forhistorie, som er beskrevet her.
I sommeren 1970 – helt nøjagtigt den 23. juli – stiftede man Sabro Idrætsforening. Dette skete med udgangspunkt i ”Skjoldelev – Mundelstrup Boldklub” to mindre bysamfund i nærheden af Sabro.
På baggrund af den forholdsvise nye Sabro-Korsvejskole var Sabro mere og mere blevet det lokale midtpunkt, hvorfor nogle pionerer via en ekstraordinær generalforsamling torsdag den 23. juli, fik ændret navnet fra Skjoldelev – Mundelstrup Boldklub til Sabro Idrætsforening, og herefter meddelt Idrætssamvirket Århus.
På trods af den daværende kommunesammenlægning (størstedelen Århus kommune, noget Hammel kommune) blev Sabro stedet, hvor flere og flere aktiviteter kom til at foregå, også i takt med udviklingen på Sabro-Korsvejskolen og det umiddelbare område hertil.
Oprindelig spillede man i Skjoldelev – Mundelstrup Boldklub på lånte marker i Skjoldelev, og Skjoldelev forsamlingshus var rammen om de mere festlige arrangementer o.a.
Siden blev der etableret fodboldbaner ved Stillingvej, hvor der også var nogle bygninger som i flere år fungerede som klublokaler.
Andre aktiviteter såsom håndbold, badminton og gymnastik lånte man i omkringliggende faciliteter, eks. Tilst og efterhånden på skolen, hvor der ligeledes i forbindelse med denne kom en fodboldbane yderligere -en kampbane.
I 80'erne var der folk som for alvor sikrede meget bedre muligheder for Sabro IF´s faciliteter, og dermed endnu mere alsidighed for at dyrke idrætsgrene i selve Sabro.
Fodbolden fik et nyt stort baneanlæg med 4 nye 11-mands baner, som på daværende tidspunkt var lidt forud for sin tid, og siden har vist sig som virkelig fremsynethed.
Foto: Henrik Bonde ved Sabro-Hallen 2021
Umiddelbart i årene efter etableringen af ”Sabrohallen”, var faciliteterne virkelig kommet på plads, og mulighederne for at samle Sabro IF var for alvor tilstede.
Så i takt med befolkningsudviklingen i området, var der mulighed for at dyrke sin idræt i faciliteterne i hallen og på skolen – et plus for området samt attraktivt for nye beboere.
I midten af 90’erne og med endnu flere penge på bogen, indviede Sabro IF i 1997 deres tilbygning til den oprindelige Sabrohal. Køkken- og kantinefaciliteter, klublokaler m.v. i 2 etager.
Årene gik og som et led i udviklingen og efterspørgslen blev en stor del af denne bygning i 2009 omdannet til Fitnessområde og spinning, og trak dermed endnu flere nye medlemmer til Sabro IF.
Sidste skud på den foreløbige stamme var etableringen af ”Multibanen” og senere overtagelse af ”Hytten” + område efter den nedlagte spejdergruppe. Hytten blev i 2017 delvis renoveret, og er nu et godt område for mindre aktiviteter og møder.
Samme år kom Sabro Idrætsforening på banen med en forholdsvis ny aktivitet – Krolf, en typisk ældreidrætsgren (60+), og som nu har et unikt område i og omkring ”Hytten”.
Sabro IF er en yderst integreret og nødvendig del af lokalsamfundet – et led i ”folkesundheden” og det sociale liv.
Vi har konstateret hvordan unge for år tilbage er flyttet fra byen, for senere at vende tilbage med familie og blive en del af sammenholdet.
Forholdene i Sabro Idrætsforening er ikke bare en selvfølge. De skal løbende tilpasses og justeres for at være attraktive nok, hvilket kræver at der hele tiden vil være nogle som går foran og i en vis grad er visionære.
Igennem de 50 år, har der været mange frivillige ildsjæle i Sabro IF.
En af dem er Henrik Bonde, et bysbarn. Da han trådte sine barnesko i Sabro i 70'ern, var han en inkarneret fodboldspiller. Som knægt kunne han okse af sted med en fodbold, hvis der var nogen at spille med, indtil han faldt grædende om af udmattelse. Senere blev han en solid ankermand på seniorholdet i Sabro IF, hvor han var målmand i en årrække.
Han står stadig på mål for Sabro IF, nu som solid ankermand og hovedformand på syvende år for Sabro IF. Han har været styrmand i den rivende udvikling, der er foregået i Sabro IF, og lige nu kæmpes der for at udvidde faciliteterne. Der er spådomme om en eksplosionsvækst i Sabro, og Sabro IF vil gerne være rustet til fremtiden.
Engang blev Sabro IFs fester afholdt i Sjoldelev forsamlingshus, men nu er Sabro IF herre i eget hus, Sabro-Hallen.