Høstgudstjeneste og høstgilde for børn

Profilbillede

Der var engang hvor høsttiden også var en legeplads for børn.

Dengang høsten kom i hus, var der mange gode oplevelser for børn på landet. Selve høsten var en spændende tid, hvor selvbinderen kørte og spyede neg ud.

Negene skulle bringes i lo og lade, og det var ren lykke at sidde på toppen af et kornlæs.

Ved laden kvidrede gråspurvene i hundredvis, og de fik serveret maden lige for næbbet.

Når det hele var overstående, kom høstgildet. Her nød børnene den gode solide landmad og især isdesserten tiltrak.

Måske holdes traditionen med høstfest stadig i hævd. Måske mere romantisk end praktisk, men der er forsat glæde over høsten, når man ser mejetærskeren æder sig igennem kornmarkerne.

På Grønvej var høsten i gang, og her stod Tor sammen med sin mor og betragtede det spændende skue. De er lige flyttet til Sabro fra Nordsjælland, og skulle tage del i høsten. 


Foto: Begejstringen lyser ud af Tor, der nød nærkontakten med nyhøstet og duftende halm.

Og der er respekt og ærbødighed over for landmandens kornmark. Da Tor blev bedt om at træde op i halmen for at blive fotograferet, spurgte han bekymret sin mor: 

"Må man godt træde på bondemandens halm?"

Det rører da dybt, at denne lille gut spontant viser denne respekt for høsten. Nu spiller en anden makker ind i dette høstspil.

Der holdes høstgudstjeneste for børn, og deres forældre.

I Sabro kirke holdes der høstgudstjeneste for børn tirsdag den 28. september kl. 17.00 i Sabro kirke ved konstitueret sognepræst Søren Peter Villadsen og med efterfølgende spisning, høstgilde, i sognegården. 

Af hensyn til serveringen skal tilmelde sig hos kirke- og kulturmedaerbejder Susanne Juul Vestergaard sjve@km.dk senest fredag den 24. september. 

Man bedes angive antal deltagere i høstgildet. Spisningen er gratis.

Kilde: Redaktionen