Når mekanikerne må give fortabt, giver de Kim Skytthe et kald

Profilbillede
dato

Efter mere end 10 års erfaring fra bilbranchen, primært som autotekniker, traf Kim Skytthe fra Sabro en stor beslutning i december. Han startede op som selvstændig autotekniker under firmanavnet Autotekniker v/ Kim Skytthe.

Et jobskifte, som Kim glæder sig over, da han som selvstændig har fået det “fedeste job” han kunne drømme om, fordi han nu kan rette fuld fokus på den type af opgaver, som han bedst kan lide - fejlfinding, motorskift og andre større mekaniske opgaver.

“Mekanikerne ringer, når det bliver for kompliceret”
De fleste kender til det arbejde, som en mekaniker udfører, men til tider kan selv mekanikerne komme til kort, og det er så her, at Kim kommer ind i billedet.

Bilmarkedet er enormt, hvor der kan være store forskelle på, hvordan de mange modeller og mærker til både benzin-, diesel-, el- og hybridbiler fungerer. I stedet for at mekanikeren bruger adskillige timer og halve dage på at finde fejlene på de biler, de har på værkstedet, ringer de til autoteknikere, som Kim, der finder fejlene langt hurtigere - og derved sparer både mekaniker og kunde for en unødvendig høj regning.

Udstyret med det nyeste specialudstyr inden for testere, dataprogram og oscilloskop - samt med et hav af kurser og efteruddannelser i bagagen - kommer Kim forbi værkstedet og giver en hånd med, eller tager bilen med hjem på hans værksted, hvis det kniber med pladsen på værkstedet.

“Før jeg startede op som selvstændig, fik jeg alle opgaverne med fejlfinding på mit gamle arbejde. Med syv års erfaring med fejlfinding kender jeg mange af de typiske fejl på blandt andre motorer og ledninger, hvortil jeg ofte kan spare mekanikerne uden den samme erfaring for de frustrationer som kan opstå, når fejlen ikke er til at finde,” fortæller Kim.


Foto: Kim er i gang med en fejlsøgning 

Til trods for at Autotekniker v/ Kim Skytthe kun har eksisteret nogle få måneder, har Kim formået af få flere faste og løse kunder på de jyske autoværksteder. De har, som Kim fortæller det, indset hvor meget nemmere og hurtigere det kan gå, hvis de hyrer én ind med speciale i fejlfinding.

“Desværre er der stadig mange som først ringer, når de forgæves har forsøgt i flere timer at finde fejlen, og motoren ligger i mange små dele. Der kunne jeg måske godt ønske mig en ændring i kulturen, så de ville ringe til mig med det samme, i stedet for først, når de har givet fortabt. Det kunne spare mekanikeren for både tid og penge, samt også deres kunder for en unødvendig høj regning,” fortæller Kim.

Motiveres af udfordringerne
Allerede da Kim Skytthe var en ung dreng, fik han benzin på hænderne, da han gav sig i kast med at arbejde på hans scooter. Dengang elskede han at sidde og rode med teknikken, samt forsøge at forstå, hvordan det hele fungerede, hvilket også er hvad der motiverer ham i sit arbejde i dag.

For selvom Kim efterhånden er ved at kende til, hvilke komponenter der har det med at drille på de mange forskellige modeller og mærker, oplever han konstant at blive udfordret i jobbet.

Nye modeller hvor motoren eller ledningerne sidder anderledes, hybrid- og elbiler med et andet design eller gamle velkendte biler med atypiske fejl - arbejdet som fejlfinder bliver aldrig rutinepræget som han fortæller, da bilbranchen er i konstant udvikling.

Netop derfor vægter Kim højt at fortsætte med at efteruddanne sig og tage kurser, så han kan blive ved med at arbejde på de nyeste biler og bilteknologier, som er under udvikling. Fra de mange kurser har Kim også fået et stort netværk af andre autoteknikere, hvor de udveksler erfaringer og giver hinanden gode råd undervejs.

“Det kan jo ske, at selv en autotekniker bliver udfordret og har brug for et godt råd undervejs. Heldigvis har jeg god hjælp at hente fra mine mange kontakter fra efteruddannelser og kurser, ligesom jeg ved, at jeg altid er velkommen til at ringe til en af mine gamle undervisere som til tider kan assistere med et godt råd undervejs, ” forklarer han.


Foto: Gennemførelse af undersøgelse 

Hele Jyllands autotekniker
Selvom Autotekniker v/Kim Skytthe endnu er et lille firma, er Kim ikke bange for at søge et stort marked. Med base i udkanten af Sabro har Kim ganske vist de fleste af hans kunder i nærmiljøet og ud mod Skanderborg, men det er ikke ensbetydende med, at han ikke er klar til større opgaver - også længere væk i Jylland.

“Efter aftale kører jeg ud på værksteder i hele Jylland og hjælper til, hvor der er brug for mine kompetencer inden for fejlsøgning og diagnosticering på biler. Mit speciale er særligt inden for VAG´er, og andre tyske bilmærker, hvilket dog ikke betyder, at jeg ikke også arbejder med de mange andre bilmærker og modeller - herunder el- og hybridbiler,” forklarer han.

Selvom Kim er klar til at dække et stort område, er det dog ikke ensbetydende med, at der skal ansættes flere i den nærmeste fremtid. Firmaet er tiltænkt som et enkeltmandsfirma fastslår han, da dette gør det nemmere for ham, at stå inden for kvaliteten og kompetencerne, som Autotekniker v/Kim Skytthe kan tilbyde. Skulle der så gå hen og blive lidt travlt hos den nystartede autotekniker, er det heller ikke noget problem:

“Så må jeg jo bare gå all-in på fejlfinding og lave lidt færre mekaniske reparationer og udskiftninger - det drømmer jeg i hvert fald om at kunne på sigt, da der ingen tvivl skal herske om, at det er fejlfinding jeg brænder for. Jeg er heller ikke god til at sidde stille og lave ingenting, så der må meget gerne blive travlt den kommende tid, så jeg for alvor får noget at se til”, afslutter Kim Skytthe.

Læs mere på biksen på hjemmesiden eller på Facebook siden 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Auto tekniker // Kim Skytthe