Nyt fra Sabro i politiets døgnrapport

Profilbillede

Sabro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.00 en 31-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for afpresning ved mandag middag at have opsøgt en 44-årig mandlig bekendt på gaden i Randers C, hvor han fremsagde flere trusler med det formål at få ham til at betale et større beløb.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen p.t.

**

 

Flere anholdt: Var ikke mødt op i fogedretten

Østjyllands Politi påbegyndte tidligt onsdag en målrettet indsats mod personer, der ikke er mødt op i fogedretten. I løbet af morgenen og formiddagen er otte personer blevet anholdt - både kvinder og mænd i alderen 19-64 år.

De får alle kortvarigt lov til at opholde sig på en politistation, indtil der er tid i fogedretten. Fælles for alle anholdte er, at de ikke er mødt op i retten, som de skulle, og at de heller ikke har reageret på den efterfølgende besked om, at de risikerede at blive afhentet af politiet, hvis de ikke selv mødte op.

Aktionen fortsætter til ud på eftermiddagen onsdag, så der er stadig tid til selv at møde op, hvis man har fået en indkaldelse til fogedretten. Gør du ikke det, så kommer du til at stå som efterlyst i politiets systemer, og så risikerer du at blive anholdt af politiet på din bopæl eller på din arbejdsplads.

**

 

Serie-hærværk på veje i Randers NV

Ukendte gerningsmænd har sent mandag aften eller nat begået hærværk mod flere biler, skilte og huse på Oust Møllevej og Ferskenvej i Randers NV.

Østjyllands Politi fik tirsdag morgen en anmeldelse fra en beboer, der havde opdaget, at der var sprayet grøn maling på hans husgavl. Da patruljen ankom, kunne de konstatere, at der også var farvet med grøn spraymaling på andre huse, biler og nogle skilte i kvarteret. Derudover var der kastet sten gennem ruden på mindst to huse.

Foreløbigt er der notereret mindst 11 forskellige hærværksforhold, men der kan være flere.

Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner, der har set noget mistænkeligt i området i løbet af mandag aften eller nat – eller fra nogen, der kender til personer, der er kommet hjem med grøn spraymaling på fingre eller tøj.

Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte politiet på tlf. 114.

**

 

12-årig dreng antastet af en gruppe jævnaldrende på vej hjem fra klub

Tirsdag kl. 16.34 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 12-årig dreng var blevet antastet af en gruppe jævnaldrende drenge, da han var på vej hjem fra fritidsklub ved Vorrevangskolen i Aarhus N.

Den 12-årige dreng har forklaret til politiet, at han gik fra klubben på Grydhøjvej kl. ca. 15.55 for at gå mod bussen, der holder tæt på Jævndøgnsvej. Da han kom gående ad Vorregårds Allé kom en gruppe på fire drenge gående imod ham.

Drengen har forklaret, at den ene af drengene begyndte at slå ud efter ham og ramte ham flere gange i maven, og en af de andre drenge sparkede ham over knæet og på skinnebenet. De to drenge kom desuden med truende udtalelser mod den 12-årige dreng.

Den ene dreng beskrives som ca. 12 år, 150-160 cm høj, mørk i huden og iført en sort jakke. Den anden dreng beskrives som 12-14 år, 160-170 cm høj og mørk i huden. De talte begge dansk med accent.

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set overfaldet og som kan bidrage med oplysninger, der kan belyse sagen yderligere. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

 

Overfaldet på Nettos parkeringsplads

Tirsdag aften kl. 18.03 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 33-årig mand, der var blevet udsat for et tilsyneladende umotiveret overfald på parkeringspladsen ved Netto på Silkeborgvej i Åbyhøj. Manden har forklaret til politiet, at han sad i sin bil på parkeringspladsen, da en mand kom hen og bankede på ruden og begyndte at råbe af ham.

Den 33-årige mand har forklaret, at manden herefter åbnede bildøren og begyndte at slå løs på ham. Den 33-årige steg ud af bilen og gik over på et fortov, men manden fulgte efter og fortsatte med at slå på ham.

Ifølge den 33-årige forsøgte en anden mand, der var i selskab med gerningsmanden, at holde ham tilbage og trække ham væk. Den 33-årige har oplyst til politiet, at han aldrig før har set de to mænd.

Gerningsmanden beskrives som:

 • Mellemøstlig af udseende
 • 25-28 år gammel
 • 175-180 cm høj
 • Kraftig af kropsbygning
 • Mørk i huden og med sort, kort hår
 • Talte dansk
 • Var iført en mørkegrå jakke, beige bukser og sorte sko

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til overfaldet. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Vakst vidne ledte politiet til cykeltyv

En opmærksom borger opdagede tirsdag morgen kl. 6.30, at en mand var i færd med at løfte en låst cykel væk fra rutebilstationen i Randers. Da manden slæbte afsted med cyklen, fulgte vidnet efter, og da han kunne se, at han satte cyklen ind i en baggård og gik tilbage mod rutebilstationen, tilkaldte han politiet.

En patrulje fandt kort efter frem til en 34-årig mand, og de fandt også den cykel, der var sat i baggården. I gården stod desuden en indkøbsvogn med en anden cykel i. Den 34-årige blev anholdt og sigtet for tyveri, og cyklerne kommer nu tilbage til rette ejermænd.

**

Bekendte kom op at slås og blev anholdt

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 18.04 en anmeldelse om, at to mænd var oppe at slås midt på Doris Kæraas Gade i Risskov. Ifølge vidner havde de to mænd slået på hinanden, og nu var de kørt fra stedet i hver deres bil.

Ud fra vidnernes beskrivelser fik politiet standset begge biler kort derfra. I den ene sad 33-årig mand og i den anden en 27-årig mand – ingen af dem var kommet noget til. Begge forklarede, at de kendte hinanden og havde nogle mindre uoverensstemmelser, der endte med, at de slog ud efter hinanden.

Det endte med, at begge mænd blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

To mænd og en kvinde sigtet for butikstyveri

En vagt i Føtex i Storcenter Nord opdagede tirsdag omkring kl. 20.00 en kvinde og to mænd, der udviste mistænkelig adfærd, og han holdt derfor ekstra øje med dem.

Da han så, de gik forbi kassen uden at betale for flere varer, som han havde set, de havde taget, tog han kontakt til dem og forsøgte at holde dem tilbage. Det lykkedes ham at tilbageholde en 26-årig mand, mens de to andre stak af. Den ene, en 20-årig mand, blev dog indhentet af en anden vagt.

Politiet blev kontaktet, og de betjente, der ankom, overtog de to mænd, som viste sig have stjålet en række varer, som tøj og parfume.

Mens betjentene var der, kom den tredje person, en 24-årig kvinde, tilbage til stedet. Hun blev ligesom de to mænd sigtet for butikstyveri.

**

To piger sigtet for at stjæle flere varer

En vagt i Bruuns Galleri kontaktede tirsdag omkring kl. 18.00 politiet og fortalte, at han havde tilbageholdt to 15-årige piger, der havde stjålet en del varer fra forskellige butikker i indkøbscentret.

En medarbejder i en tøjbutik havde holdt øje med pigerne, der var gået ind med noget tøj i et prøverum. Da de kom ud igen, var tøjet væk, og der lå et afklippet skilt på gulvet.

Vagten blev tilkaldt, og det viste sig, at pigerne havde taget butikkens tøj på inde under deres eget. Derudover havde en del varer, som makeup-artikler og tøj fra andre butikker også.
Da politiet kom frem, blev pigerne sigtet, og deres forældre blev kontaktet.

**

Forsøgte at gemme kniv under bil

Tirsdag kl. 17.39 standsede en patrulje en bil på Søren Frichs Vej i Åbyhøj i forbindelse med en rutinekontrol. På bilens bagsæde sad en mand, der, ved synet af politiet, åbnede døren og smed en kniv ind under bilen.

Det blev dog opdaget af betjentene, og den 20-årige mand blev sigtet for overtrædelse af knivloven. Han blev desuden sigtet for besiddelse af en mindre klump hash.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 09.12 skete der et færdselsuheld i krydset Århusvej/Teglgårdsvej i Odder. En 69-årig kvindelig bilist kom kørende ad Århusvej og bremsede ned for at svinge til venstre ad Teglgårdsvej, da hun blev påkørt bagfra af en bil, der blev ført af en 41-årig mand. Der skete umiddelbart kun materiel skade som følge af uheldet. Den 41-årige mand blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Tirsdag kl. 10.00 skete der et færdselsuheld i krydset Østervangsvej/Nørre Boulevard i Randers C. En 44-årig kvinde kom cyklende på en ladcykel på Gammel Hadsundvej og svingede ind på Nørre Boulevard, samtidig med at en bil også svingede ind ad Gammel Hadsundvej. Bilisten påkørte cyklisten bagfra, med mindre materiel skade til følge, men kørte herefter fra stedet uden at give sig til kende. Cyklisten kom middelbart ikke noget til. Politiet fik efterfølgende fat i den 57-årige mand, der havde kørt bilen.

Tirsdag kl. 14.55 skete der et færdselsuheld i krydset Silkeborgvej/Ringgaden i Åbyhøj, da en 36-årig kvindelig bilist skulle svinge til højre ind på en parkeringsplads og påkørte en 23-årig mandlig cyklist, der kom kørende ad cykelstien. Cyklisten blev kørt til undersøgelse på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorlig til skade. Den 36-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 20.58 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vestergade i Ryomgård. I bilen sad desuden to drenge på 15 og 16 år, der begge blev fundet i besiddelse af hash og derfor blev sigtet for narkobesiddelse.

Tirsdag kl. 22.19 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborg/Ravnsbjergvej i Viby J. En 20-årig kvindelig bilist holdt for rødt lys, da hun begyndte at bakke, så hun ramte den bagvedholdende bil, der blev ført af en 28-årig kvinde. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet. Den 20-årige kvinde blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og for kørsel uden førerret, idet det viste sig, at hun ikke havde noget kørekort.

Natten til onsdag kl. 00.27 skete der et færdselsuheld på Kvottrupvej i Kvottrup ved Sabro, da en 28-årig mandlig bilist af ukendte årsager kørte ud i grøften, hvor han påkørte en sten foran en mindre bæk. Uheldet medførte lidt olieudslip i bækken, som Østjyllands Brandvæsen tog sig af. Der skete ingen personskade ved uheldet.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Florasvej i Harlev J begået mellem fredag den 25/2 kl. 14.00 og tirsdag den 1/3 kl. 11.20
 • På Østergade i Aarhus C begået fredag den 25/2 mellem kl. 17.45 og kl. 18.15
 • På Arnegårdsvej i Åbyhøj begået mellem mandag den 21/2 og mandag den 28/2
 • På Vestre Strandallé i Risskov begået tirsdag den 1/3 kl. 22.39
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Sofie Sandager ss@heymate.dk