Nyt fra Sabro i politiets døgnrapport

Profilbillede

Sabro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.00 en 24-årig mandlig rumænsk statsborger i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for tyveri ved den 13. februar på Lille Torv i Aarhus at have stjålet en iPhone fra en 19-årig kvinde. 

Fra uddraget af døgnrapporten 14. februar, dagen efter tyveriet: 

 

Fik et kram og mistede sin mobil

Søndag aften var en 19-årig kvinde i byen i Aarhus sammen med en veninde og to kammerater. Ved 23.30-tiden kom de forbi indgangen til Magasin ved Lille Torv, hvor de kunne se tre udenlandske mænd, der gjorde klar til at lægge sig til at sove foran indgangen. 

Den 19-årige kvinde fik ondt af dem og gik hen for at give dem en tyver, som hun havde i sin lomme, og en af mændene gav hende en kram som tak. Efterfølgende opdagede kvinden, at hun manglede sin mobiltelefon, som hun havde haft i sin jakkelomme. 

Kvinden kom herefter op at skændes med de udenlandske mænd, og da politiet ankom, var to af mændene forsvundet fra stedet – herunder ham, der havde givet kvinden et kram.  

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstillede onsdag kl. 11.30 en 20-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for trusler på livet ved tirsdag eftermiddag at have sendt en mail til Retten i Aarhus, hvori han truede med at sprænge stedet i luften. 

Den 20-årige henvendte sig selv til politiet og fortalte, at han netop havde sendt en trussel til retten. Dette blev efterfølgende bekræftet af retten, og den 20-årige blev derfor anholdt. 

Han har flere verserende sager af lignende art, og han blev derfor fremstillet derfor i grundlovsforhør.

Ved grundlovsforhøret blev den 20-årige varetægtsfængslet i 4 uger i surrogat på en psykiatrisk afdeling. Han erkendte at have sendt truslerne og kærede ikke kendelsen. 

**

 

Krammetyv stjal fra ældre kvinde

En 85-årig kvinde anmeldte tirsdag, at hun mandag var blevet udsat for tricktyveri på sin bopæl tæt på Odder. 

Ifølge den 85-årige bankede en engelsktalende kvinde på døren omkring kl. 15.00. Kvinden havde nogle papirer eller brochurer med, der handlede om hjælp til børn med handicap. 

Da hun bad om lov til at låne toilettet, lukkede den 85-årige hende ind i lejligheden. Efter kvinden havde været på toilettet, gav hun den 85-årige et kram, hvorefter hun gik fra stedet. 

Den ældre kvinde opdagede efterfølgende, at den halskæde, hun havde haft på, var blevet stjålet, og at der også manglede nogle kontanter fra hendes pung. 

Den 85-årige har givet politiet følgende signalement af kvinden: 

Mellemøstlig af udseende
Ca. 25-35 år 
Iført brun strikhue, hvidt striktøj og sorte bukser
Talte engelsk

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig meget kritisk over for fremmede, der vil have adgang til ens hjem. 

**

 

Sigtet for at smadre rude i bar

Personalet på en beværtning på Rosensgade i Odder kontaktede natten til onsdag kl. 2.26 politiet, da en af deres gæster havde smidt en stor blomsterkrukke gennem et større vinduesparti ind til baren. 

En patrulje kørte til beværtningen, hvor vidner forklarede, at en mandlig gæst havde opført sig aggressivt og derfor var blevet bedt om at forlade stedet. 

Det var han blevet meget utilfreds med, og ude foran beværtningen havde han taget en stor blomsterkrukke, som han kastede på vinduesfacaden. 

Gæsten var ikke længere på stedet, men ud fra vidnernes forklaring og overvågningsbilleder, fandt politiet frem til en 33-årig mand fra lokalområdet. Da han blev anholdt på sin bopæl og blev sigtet for hærværk, blev han meget opfarende og gjorde kraftigt modstand. 

Undervejs i patruljevognen råbte han adskillige skældsord mod betjentene og sparkede på bilruderne. 

Han fik derfor yderligere to sigtelser: En for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde, og en for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand. 

**

 

Havde 42 bøtter hårvoks i tasken – sigtet for hæleri

En patrulje kørte tirsdag kl. 18.15 til Randers Station, hvor en 31-årig mand havde kørt uden billet i toget og nu skabte uro på stedet. 

Da betjentene kom frem, visiterede de den 31-årige, og de fandt 42 bøtter med hårvoks i hans taske. Den 31-årige fortalte, at han havde købt voksbøtterne meget billigt af en fremmed person på gaden, og at hans plan var at sælge dem videre. 

Den 31-årige blev derfor sigtet for hæleri. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 6.32 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Viby. En 39-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 40-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 39-årige blev sigtet for ikke at have holdt nok afstand til den forankørende. 

Tirsdag kl. 10.52 blev en 34-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Kristrup Engvej i Randers SØ. Da betjentene fandt en mindre mængde skunk i bilen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Tirsdag kl. 13.30 blev en 44-årig mandlig bilist standset på Sennelsgade i Randers C og sigtet for at køre i frakendelsestiden. Den 24-årige mand, der ejer bilen, blev sigtet for at have overladt sit køretøj til en person uden kørekort. Da det er sket flere gange tidligere, blev den 24-åriges bil beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Natten til onsdag kl. 00.40 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hobrovej i Randers C. I bilen lå der både en mindre mængde hash og en kniv, og derfor blev den 25-årige også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og overtrædelse af knivloven. 

Natten til onsdag kl. 1.19 blev en 36-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Bodøvej i Aarhus N. Under visitationen af ham fandt betjentene en mindre mængde hash i hans lomme, og han blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 


**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Viborgvej i Sabro begået mellem onsdag d. 1/12 kl. 00.00 og tirsdag d. 22/2 kl. 13.30
På Åbyvænget i Åbyhøj begået tirsdag d. 22/2 mellem kl. 12.00 og kl. 19.30
På Bispehavevej i Hasle begået tirsdag d. 22/2 mellem kl. 17.30 og kl. 21.10
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Sofie Sandager ss@heymate.dk