Østjyllands Politi: Nyt fra Sabro - onsdag den 17. juni

Kilde: Østjyllands Politi

Sabro er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Randers kl. 9.30

Særlig Efterforskning Vest fremstiller onsdag kl. 9.30 to mænd og to kvinder i alderen 40-53 år i grundlovsforhør i Retten i Randers. De sigtes alle for salg af hård narko – primært i Randers-området. Alle blev anholdt under koordineret aktion tirsdag formiddag. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Særlig Efterforskning Vest ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

 

**

 

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.30 en 37-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for at have dræbt en 66-årig kvinde med knivstik. Østjyllands Politi ankom i går aftes omkring kl. 20.00 til gerningsstedet i Kalkærparken i Højbjerg, hvor de fandt den 66-årige kvinde død. I huset befandt sig desuden den 37-årige mand, der er i familie med kvinden. 
Se pressemeddelelse

Grundlovsforhøret foregår bag lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

 

**

 

Grundlovsforhør i Randers kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.30 en 25-årig kvinde og en 27-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. De blev anholdt tirsdag og sigtet for forsøg på indbrud i en villa i Viby. Derudover mistænkes de for at have stået bag en række indbrud i Østjylland gennem den sidste måned. 

Grundlovsforhøret foregår bag lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

 

**

 

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.30 en 26-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for forsøg på vold mod politiet og grov forstyrrelse af den offentlige orden ved den 5. juni at have affyret et bomberør mod flere betjente i forbindelse med uroligheder i Gellerup. 

Via politiets efterforskning er den 26-årige blevet identificeret som en af gerningsmændene, og han blev tirsdag anholdt på en adresse i Aarhus V. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.


**

 

Grundlovsforhør i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 en 38-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for forsøg på indbrud ved at have skaffet sig adgang til et bosted på Niels Brocks Gade i Randers, hvor han dog ikke nåede at stjæle noget. 

En medarbejder på bostedet ringede tirsdag kl. 19.29 til politiet, da hun opdagede, at en fremmed mand havde været inde på bostedet og nu var gået ud på gaden.  

En patrulje ankom kort efter til stedet og traf den 38-årige mand, som var gået ind i en opgang ved siden af bostedet. Han blev anholdt og sigtet for forsøg på indbrud. 

Den 38-årige har en række tidligere domme for indbrud og tyveri, og han fremstilles derfor i grundlovsforhør i retten. 


**

 

Vild fart på Djurslandmotorvejen – flere sigtet

Østjyllands Politis færdselsafdeling var tirsdag eftermiddag og aften på en større indsats omkring Djurslandmotorvejen i Syddjurs Kommune og i den nordlige del af Aarhus Kommune. 

Politiet havde videobiler og civile biler og motorcykler med ved indsatsen, og de fik nok at se til, for der var mange trafikanter, der kørte alt for stærkt. 

Blandt andet blev en bilist målt til at køre over 200 km/t på motorvejen, og han fik inddraget sit kørekort på stedet, efter det var lykkedes en betjent at indhente ham. På landevejen ved Syvveje standsede betjentene en mand, der blev målt til at køre 130 km/t, hvor han højst måtte køre 80 km/t. Manden viste sig at være tydeligt beruset, så han blev anholdt og kan nu se frem til en stor bøde og frakendelse af førerretten. 

Ud over de to eksempler blev der uddelt en lang række bøder. 12 bilister og motorcyklister kan desuden se frem til enten betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet, mens 47 får et klip.  

”Jeg er faktisk trist over at se, hvor mange bilister og motorcyklister, der kører alt, alt for stærkt. Fart er den største dræber i trafikken, og resultatet tirsdagens indsats viser, at der er en del, som desværre ikke har respekt for færdselsreglerne, ” siger politikommissær Amrik Chadha. 

Resultatet af tirsdagens indsats gav følgende resultater: 

 

Hastighedssager – motorcykler

 • 2 sager til betinget frakendelse af førerretten
 • 10 sager til klip 

 

Hastighedssager – personbiler 

 • 1 sag til ubetinget frakendelse af førerretten. Kørekortet blev inddraget på stedet
 • 7 sager til betinget frakendelse af førerretten
 • 33 sager til klip

 

Andre færdselslovsovertrædelser

 • Spirituskørsel (ubetinget frakendelse): 1 sag
 • Kørsel i frakendelsestiden: 1 sag (bilen blev beslaglagt af politiet)
 • Motorcykel – kørsel på baghjul (betinget frakendelse): 1 sag 
 • Kørsel uden førerret: 1 sag
 • Anvendt håndholdt mobiltelefon (klip): 2 sager
 • Kørekort ej medbragt: 1 sag
 • Barn ikke fastspændt (klip): 1 sag
 • Manglende anvendelse af sikkerhedssele: 2 sager
 • Unødig røg og støj: 1 sag
 • Lastbil overhalingsforbud (klip): 1 sag
 • Konstruktivt ændrede knallerter: 2 sager
 • Lille knallert – kørsel på baghjul: 1 sag
 • Lille knallert – manglende forsikring: 2 sager
 • Lille knallert – manglende for bremse (betinget frakendelse): 1 sag
 • Manglende styrthjelm: 1 sag
 • Anvisninger ikke efterkommet: 1 sag
 • Manglende opfyldelse af oplysningspligten: 1 sag
 • Overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen: 1 sag
 • Traktor – undladt at trække ind til siden: 1 sag
 • Andre færdselslovsovertrædelser: 1 sag

**

 

Mand sparkede kvinde på parkeringsplads

Tirsdag aften kl. 22.14 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om slåskamp på en parkeringsplads foran et supermarked på Pramvej i Randers, og en patrulje kørte hurtigt til stedet. Ved ankomst var der ikke en igangværende slåskamp, men betjentene mødte flere vidner, der fortalte at to mænd og to kvinder havde været oppe at skændes på parkeringspladsen, og at den ene mand havde slået og sparket den ene af kvinderne. Under samtalen udpegede vidnerne de to mænd, som kom gående tilbage til stedet.

Betjentene tog kontakt til de to mænd, hvoraf en 18-årig mand var udpeget til at være den, der havde slået kvinden. Den 18-årige havde blod på sig, virkede meget påvirket, var opfarende og ikke egnet til afhøring. 

Politiet ved hvem den forurettede kvinde er, og undersøger nu sagen yderligere. Den 18-årige blev anholdt og i første omgang sigtet for vold.


**

 

Halvanden kilo hash fundet i cykelskur

Østjyllands Politi foretog tirsdag kl. 11.45 ransagning på en adresse i Brabrand. I forbindelse med ransagningen fandt betjenten en bilnøgle og ransagede derfor også den tilhørende bil. Her fandt de i midterkonsollen en del hash og skunk samt poser med færdigrullede joints. I et cykelskur tilhørende adressen fandt betjentene desuden 1,5 kg. Hash. En 28-årig mand med tilknytning til adressen blev anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

 

**

Opgav falsk navn i bussen 

En 28-årig mand måtte tirsdag kl. 12.05 med en tur på politistationen efter at have kørt uden billet i bussen. Den 28-årige blev tilbageholdt af to buskontrollører ved Vestergade. Han havde ikke noget ID med, men han gav et navn og en adresse til patruljen, og fortalte at han ikke kunne huske de sidste cifre i sit cpr-nummer. Navnet fremgik godt nok ikke af politiets systemer, men de hjælpsomme betjente tilbød at køre den 28-årige til sin adresse, så han kunne finde sit sygesikringskort. Det viste sig dog, at adressen der var opgivet, heller ikke fandtes. Den 28-årige blev derfor anholdt, sigtet for at opgive falsk navn og taget med på stationen. 

 

**

 

Vidner til brand i kælder søges

Østjyllands Politi modtog tirsdag kl. 16.29 anmeldelse om brand i en kælderopgang på Bispehavevej 127 i Aarhus V. Flere patruljer kørte hurtigt til stedet, hvor de ved ankomst kunne se, at opgangsdøren af glas var sodet til indefra. Der var ingen flammer at se. Området blev afspærret mens brandvæsnet slukkede branden, som så ud til at være opstået i en indkøbsvogn med tøj i kælderen. 

Årsagen til branden skal nu undersøges yderligere, men Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der kan have set noget i området, på tlf. 114.


**

 

Motorcykel udbrændt på tankstation

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte tirsdag morgen kl. 06.18 til OK tanken i Sabro, hvorfra der var anmeldelse om brand i en motorcykel. Da betjenten ankom til stedet, mødte de en 39-årig mand, som netop havde tanket motorcyklen og kickstartet den, da den var brudt i brand. Den 39-årige havde selv forsøgt at slukke ilden med en brandslukker, og kort efter ankom brandvæsnet og slukkede det sidste. Der skete brandskader på anlægget, men ingen personer kom til skade.


**

 

Specialpatruljen fandt narko i lejlighed

Specialpatruljen besøgte tirsdag morgen kl. 08.58 en lejlighed på en adresse i Aarhus Nord. Patruljen bankede på og gjorde højlydt opmærksom på, at det var politiet, og at de personer, som de kunne høre befandt sig i lejligheden, skulle åbne døren. Trods gentagne opfordringer blev døren ikke åbnet, og patruljen måtte bryde døren op. Da døren var blevet barrikaderet med en jernstolpe indefra, skete der dog store skader på døren. I lejligheden traf betjentene en 25-årig kvinde og en 27-årig mand, og der lå en del narko, en digitalvægt med narkorester og en mængde kontanter. Både kvinde og mand blev derfor sigtet for besiddelse af narko.

 

**

 

Ild i skur ved børnehave

Tirsdag kl. 19.05 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om brand i et skur ved en børnehave på Græsvangen i Tilst. Ved ankomst havde brandvæsnet netop påbegyndt slukningsarbejdet, og patruljen kunne konstatere stor røgudvikling fra et skur og en hytte, som var overtændt. Området omkring blev derfor at sikkerhedshensyn afspærret. Den nærmere årsag til branden skal undersøges, men politiet vil gerne i kontakt med en mindre gruppe unge mennesker, som muligvis har befundet sig i området. Alle, der har oplysninger om sagen, kan henvende sig på tlf. 114.

 

**

Butikstyv nappet med el-artikler

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte tirsdag kl. 12.49 til Elgiganten ved Skejby, hvor en vagt havde tilbageholdt en 35-årig mand for butikstyveri. Manden havde stjålet flere ting fra butikken, blandt andet nogle kabler, barbergrej og vin-kapsler. Den 35-årige blev anholdt og sigtet for butikstyveri.


**

Brand i parkeret bil i Aarhus Nord

Tirsdag kl. 14.14 modtog Østjyllands Politi anmeldelse om brand i en bil på Reginehøjvej i Aarhus Nord. Branden viste sig at være i en parkeret bil på parkeringspladsen, og brandfolkene på stedet mente, at den formentlig var opstået i motorrummet. En enkelt anden bil fik også brandskader, men ingen kom til skade under branden.

 

**

 

Brand i container

Onsdag morgen kl. 04.40 kørte en patrulje fra Østjyllands Politi til Skanderborgvej i Viby, hvor der var anmeldelse om brand i en container. Ved ankomst kunne betjentene konstatere, at der var tale om en mindre, fritstående container, som nu var udbrændt. Der var umiddelbart ikke biler eller andet i nærheden, som havde taget skade af røg eller varmeudvikling, og ingen personer i området.


**

Færdsel

Tirsdag kl. 09.07 skete der et færdselsuheld på Skovvangsvej i Aarhus N, da en 74-årig mandlig bilist fik et ildebefindende og fortsatte ad Kirkevangen ind i et trådhegn ved en byggeplads. Den 74-årige blev tiltagende dårlig og afhentet med ambulance. 

Tirsdag kl. 14.34 skete der et færdselsuheld på Hammelvej i Houlbjerg, da en lastbil tabte et stort betonelement. En bagvedkørende, 32-årig, mandlig bilist blev ramt af elementet men kom umiddelbart ikke til skade.

Tirsdag kl. 20.04 skete der et færdselsuheld på Vibyvej i Åbyhøj, da en 79-årig mandlig bilist påkørte en parkeret bil. I første omgang kørte den 79-årige fra stedet, men blev tæt derved standset af et vidne til uheldet. Den 79-årige var frakendt kørekortet for bestandigt og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, for spirituskørsel og for at køre fra uheldet.

Tirsdag kl. 23.48 skete der et færdselsuheld på Marienlystvej i Aarhus Nord, da en 25-årig mandlig bilist måtte undvige for en hjort, der sprang ud foran hans bil. Den 25-åriges bil ramte nogle store sten ved vejen, men han kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

En 27-årig mandlig bilist blev onsdag kl. 00.58 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Grenaa. Den 27-årige blev desuden sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret.
 
**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Lærkevej i Øster Bjerregrav ved Randers begået den 16/6 kl. 07.45
 • På Kastrupvej i Langkastrup ved Randers begået mellem den 12/6 kl. 22.00 og den 16/6 kl. 13.25

 

Mød redaktionen
Profilbillede
Rebecca Sejer Werge redaktion@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Linea Topp Jakobsen lj@heymate.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Julie Lundblad jl@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Stine Juul Christensen sjc@vores-mediehus.dk