Ung hingst forsvundet fra Vilhelmsborg

Foto: Privatfoto. Den 2-årige hingst, Hjorthøj´s Æske
Profilbillede

Af Charlotte Juul Paaske

Natten mellem torsdag d.5. og fredag d.6. august - omkring kl. 2 - er en ung hingst forsvundet fra sin boks på Vilhelmsborg.

Hingsten er åbenlyst blevet afhentet af ukendte gerningsmænd og kørt væk fra stedet - formentlig i en hestetrailer, lyder det fra vidner, som dels har hørt en hest blive læsset - og ligeledes hørt en bil forlade stedet på det angivne tidspunkt.

Det drejer sig om en ung hingst (en han-hest, red.), af racen Fjordhest, også kendt fra gamle dage som en “Nordbagger”.

Hesten er ikke gul, som de fleste kender racen, men derimod “rødgul”. Det vil sige, at hestens kropsfarve toner rødligt, og ligeledes gør “ålen” - den lidt mørkere stribe, som løber gennem hestens pandelok, man/manke, henover ryggen og ned i halen.

Hesten skulle stilles til avlsgodkendelse i forbindelse med Fjordhesten Danmarks årlige hingstekåring på Vilhelmsborg i Beder, syd for Aarhus, hvorfor den var opstaldet i stævnestalden, på det Nationale Hestesportscenter.

Til trods for en fyldt hestestald - og mange hestefolk på stedet, som henover weekenden har camperet tæt på stalden - er det alligevel lykkedes gerningsmændene at komme til hesten i nattens mulm og mørke, læsset den i en hestetrailer og kørt derfra, uden at nogen har kunnet give en konkret beskrivelse af situationen.

Hesten er chipmærket, som i følge dansk lov er et krav for hovbærende dyr. Det vil sige, at der i hestens venstre side af halsen er indsat en mikrochip, som kun kan aflæses med et elektronisk apparat,

Hesten er ligeledes på farten uden sit hestepas - et pas, som indeholder beskrivelser af hestens signalement, stamtavle, navn på opdrætter mm.

Hestepasset skal i følge dansk lov altid følge hesten - men er ikke et bevis for ejerskab. Hestens retmæssige ejere, Rikke & Flemming Hjorthøj, har dog bevis på ejerskabet af hesten, da deres navne står på ejercertifikatet. Uden deres underskrifter, kan hesten altså ikke på papiret skifte ejer.

I manges ører lyder det sikkert som en mærkværdig handling; at fjerne en hest fra en kåringsplads uden at være i besiddelse af dens pas og papirer.

Flemming Hjorthøj har naturligvis anmeldt sagen til politiet, og han udlover samtidig en dusør på 5.000kr til dén, som kan komme med oplysninger, der fører hesten tilbage til sit hjem i Rønnede.

Ved evt. oplysninger i sagen kan Flemming Hjorthøj kontaktes på tlf.: 20985390

Politiet kan kontaktes på tlf.: 114

Kilde: Charlotte Juul Paaske