Både Flemming og Bent i Sabro Sognegård

Foto: Allan Søndergaard. Flemming Baade havde tilhørerne i sin hule hånd med sit medlevende foredrag.
Profilbillede
dato

Julemiddagen i Sabro Sognegård blev ændret til anden påskedags middag. Det blev med Baade Flemming og Bent.

Grundet coronaen måtte menighedsrådet aflyste den traditionelle julemiddag til en 2. påskemiddag. Det var ikke et dårligt bytte. Her var både Flemming Baade og Bent Fabricius-Bjerre til stede, i næsten egne personer. Flemming Baade leverede, ja, det er et dårligt udtryk, servered et fantastisk, varmt og medlevende foredrag om multikunstneren Bent Fabricius-Bjerre. Flemming Baade førte de til tilstedeværende gennem hele Bent Fabricius-Bjerres liv, næsten fra fødsel til død. Det blev gjort med en medlevende kærlighed til denne folkekære kunstner gjort uden at sætte sig selv i centrum.

Foredraget blev ledsaget af musik og og sangindslag som satte Bent Fabricius-Bjerre på øverste hylde. Der blev afsløret mange detaljer om Bent Fabricius-Bjerres liv, men hele tiden med respekt og kærlighed. Flemming Baade ledte også tilhørerne gennem fællessang, hvor han selv viste sit musikalske værd også.

Inden disse lyksaligheder havde menighedsrådet budt på en påskemiddag. Omkring 70 pensionister og efterlønnere tog mod tilbuddet. Nogle startede i kirke til gudstjeneste ved sognepræst Mette Charlotte Andersen.

Efterfølgende var der dækket op til dejlig hamburgerryg med tilbehør i sognegården. Og det her hamburgerryg var en ikke bare en mavefyld. Det var lækkert og veltilberedt, og kan godt fortjene en gentagelse. Hertil en lækker dessert, og i pausen i Flemming Baades foredrag var der kaffe med sødt.

Således fik mange i Sabro en oplevelsesrig 2. påskedag.

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Denne artikel er skrevet af Allan Søndergaard .