Sidste skoledag i Sabro – 1. april

Profilbillede
dato

Man kunne forledes til at tro, at det var tale om en aprilsnar, men det er ganske vist. Sabro-Korsvejskolen pedel Jørn Kaa Olesen stopper sit lange virke på skolen. Jørn skriver selv om sit virke og valg:

"Efter 36 år i teknisk serviceleder (og 9 års skolegang) på Sabro-Korsvejskolen har jeg valgt at stoppe nu. Som det hører til traditionen ved sidste skoledag var der uddeling af karameller til alle. Det har været en helt overvældende dag med utallige gaver og ikke mindst tegninger fra alle de skønne børn. Nu vil jeg tage revanche på alle de rejser og oplevelser, som jeg mener at have tilgode."

Som pedel har Jørn været værdsat af personalet på skolen, og ikke mindst eleverne, men det rækker også derudover.

Hans arbejde på skolen medførte samarbejde med mange andre institutioner, ikke mindst Sabro IF. Alle kunne forvente en hjælpende hånd fra Jørn, når man henvendte sig.

Pensioneret lærer Flemming Hintze Thisted skriver meget betegnende om Jørns mange år på skolen i relation til fotoet:

"Denne mand forsøgte sig i dag 1. april kl. ca. 14.15 med at snige sig uset ud af denne dør fra Sabro- Korsvejskolen! Grebet, forsøgte han sig straks med at camouflere sig mellem elever fra skolen. Selv om han altid har været god til at falde i hak med skolens elever, lykkedes det ikke - bemærk f. eks. højdeforskellen! Hans indsats har også altid raget ovenud. Pedel - en hæderstitel sagt fra mig! Og bemærk det store smil! Pedelsyge - stigende surhed - hævdes at være uundgåeligt og smitte med 4-5 % om året. Se på det fede smil - synes Jørn har været god til at undgå denne plagsomme lidelse!"

På dagen fik Jørn mange hilsener, og på nettet strømmer det ind med varme hilsener fra Sabro og omegn.

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Denne artikel er skrevet af Allan Søndergaard .